Nieuws van 30-04-14

Thema:

Jongeren Sport Uitwisselingen

Scouts bezoeken Olomouc

In april 2014 bezochten de roverscouts van Scoutinggroep de Zwervers onze Tsjechische zusterstad Olomouc. Een interessante week waarin zij een hoop van de Tsjechische cultuur en het Tsjechische leven hebben ontdekt. De scouts treden in de voetsporen van de verkenner groep die in 2004 ook al naar Olomouc afreisde.

Natuurlijk brachten zij een bezoek aan het stadhuis en bekeken de feestzaal, de kapel, de toren en nog een aantal andere bijzondere ruimten. Erg interessant waren alle muurschilderingen in het stadhuis die de gehele historie van Olomouc vertellen. Hier ontmoetten zij de locoburgemeester en konden hem een aantal persoonlijke vragen stellen. Hij vertelde over zijn eigen tijd bij de scouts en wat de stad Olomouc voor de scouting betekent. Olomouc heeft ruim 1100 scouts verdeeld over 9 gebouwen in de stad.

Ook hebben de rovers uitgebreid gesproken met de Tsjechische scouts en diverse ervaringen uitgewisseld. Opvallend zijn de verschillen in aanpak en de grootte van scouting hier in Olomouc. Naast een dagje Praag en Auschwitz is er ook nog een tocht naar een hut van de Tsjechische scouts gemaakt. Samenvattend een onvergetelijke week.