Nieuws van 22-06-15

Thema:

Olomouc Sport Uitwisselingen

Opnieuw namen Veenendaalse politici deel aan de halve marathon

Op 20 juni 2015 vond de Mattoni Semi-Marathon in Olomouc plaats. Op uitnodiging heeft een afvaardiging uit Veenendaal ( Coby van den Heuvel (D66) en Coen Dijkers (voormalig bestuurslid GroenLinks)) hieraan deelgenomen en genoten van een zeer professioneel georganiseerde en sfeerrijke wedstrijd in de mooie en historische omgeving van Olmouc. Ook het programma om de wedstrijd heen bood de mogelijkheid om kennis te maken met de andere deelnemers van partnersteden uit Olomouc, zoals Zwitserland, Italie, Frankrijk, Servië en Polen en wat van de omgeving en Olomouc te kunnen zien.

De stedenband met Olomouc in Tsjechie bestaat inmiddels 22 jaar. Ali Groebe van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc: “Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. Dit jaar zal voor de eerste keer ook een aantal triatleten uit Olomouc deelnemen aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal in agugustus. Hopelijk wordt ook deze deelname een jaarlijks fenomeen. Als er belangstelling is voor een volgende uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@hetnet.nl. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!’

Het is dit jaar de tweede keer dat deze atleten uit Veenendaal meededen aan deze manifestatie.

Coby van den Heuvel, fractievoorzitter van D66 en het oud-bestuurslid van GroenLinks Coen Dijkers liepen met veel andere buitenlandse gasten weer in en om de prachtige stad Olomouc. Albert Doelwijt was dit keer helaas vanwege een blessure verhinderd.