Nieuws van 30-06-17

Thema:

Sport Uitwisselingen

Veenendalers lopen Halve Marathon in Olomouc

Op 24 juni vond de jaarlijkse Mattoni Halve Marathon plaats in Olomouc. Vanuit Veenendaal namen 2 hardlopers hieraan deel, Jannik Klumpenaar en Erik Dekker. De deelname was mogelijk via Stichting Stedenband Veenendaal – Olomouc en de gemeente Olomouc.

De deelnemers zijn twee 30-jarige fanatieke hardlopers, lid van de Veenendaalse Atletiek Vereniging. Na meerdere halve en hele marathons in binnen-en buitenland deden zij dit jaar voor het eerst mee aan de halve marathon van Olomouc. Jannik Klumpenaar: “We waren blij verrast toen we van Stichting Stedenband Veenendaal – Olomouc de uitnodiging ontvingen om onze partnerstad te bezoeken, deel te nemen aan de halve marathon en daar medelopers te ontmoeten.”

In het dagelijks leven is Jannik bedrijfsleider bij hardloopspeciaalzaak Run2Day en sportinstructeur bij Ultimate FIT. Hij heeft een sportieve achtergrond met o.a. atletiek, triatlon, Ultimate FIT (Bootcamp en WOD) en voetbal.

Erik is makelaar en taxateur bij Domicilie. Hij heeft zijn passie gevonden in het lopen van een Muskathlon. Dit is een 63km prestatieloop in Uganda voor kind sponsorprogramma Compassion. Deze prestatieloop vond een week voor de halve marathon in Olomouc plaats.