Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc bevordert de samenwerking tussen personen en organisaties van beide steden.

Uitwisselingen

U bezoekt wellicht dit gedeelte van de site om te zien hoe anderen tot een uitwisseling zijn gekomen en hoe men dit heeft beleefd.

De stedenband met Olomouc in Tsjechiƫ bestaat dit jaar 25 jaar. Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er is ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon in Olomouc. Ook bezoekt jaarlijks een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Recent is er ook een uitwisselingsprogramma tussen scholen in Veenendaal en Olomouc gestart. Tussen de gemeentes zijn er diverse contacten op het gebied van openbare ruimte, milieu, en ook zijn er bijvoorbeeld contacten tussen de Van Ginkel Groep en Flora in Olomouc.
Heeft u belangstelling voor uitwisseling dan horen we dit graag via info@veenendaal-olomouc.eu.

Gymnazium uit Olomouc bezoekt Veenendaal Stagiaires uit Olomouc naar Scheveningen

We wensen u veel lees- en kijkplezier en we hopen dat deze verslagen u enthousiast maken om met uw club, werk, vereniging etc. een uitwisseling aan te gaan met verenigingen en burgers van Olomouc. Indien u hier meer informatie over wenst nodigen we u uit om contact met ons op te nemen.
Op dit gedeelte van de site staan enkele verhalen van uitwisselingen. Dit is slechts een klein overzicht van de vele uitwisselingen die er in alle jaren dat de stedenband bestaat hebben plaats gevonden en nog steeds plaats vinden.

Indien u een uitwisseling heeft gehad met burgers uit Olomouc en u heeft daar foto's van, dan ontvangen wij die graag, inclusief een verslag op e-mailadres: info@veenendaal-olomouc.eu .