Nieuws van 28-12-12

Thema:

Cultuur Onderwijs Uitwisselingen

Uitwisselingen en bezoeken Veenendaal – Olomouc in 2012

Werkbezoek uit Olomouc

Maandag en dinsdag 23 en 24 april 2012 brengt een delegatie beleidsmedewerkers van de gemeente Olomouc een werkbezoek aan Veenendaal.
Twee personen doen dit op het gebied van verkeer, zij hebben de maandag een ontmoeting met de VVN afd. V’daal, doen mee met het fietsexamen voor de basisschoolleerlingen die dag, en nemen kennis van hoe zoiets wordt voorbereid en uitgevoerd! ’s Middags treffen zij nog wethouder Hollander van Veenendaal. Ook zullen zij die dag horen hoe ouderen worden voorbereid op een verkeersproef en hoe mensen met een handicap leren autorijden.

Dinsdag zal een ontmoeting zijn met de beleidsambtenaar van de gemeente Veenendaal en wordt ’s middags een bezoek gebracht aan de scootmobielclub.

De andere twee personen komen voor de afvalscheiding. De maandag zijn zij te gast bij de ACV die met hen een heel programma doorloopt, waaronder een bezoek aan het nieuwe afvalbrengstation in Veenendaal. Ook zij hebben dinsdag een ontmoeting met beleids- ambtenaren, brengen een bezoek aan de afvalroadshow en aan Restore Kringloop.

Koninginnedag

Toen bekend werd dat de koningin dit jaar Koninginnedag in Veenendaal zou vieren, heeft burgemeester Elzenga een uitnodiging gestuurd naar mevr. Soña Horka uit Olomouc. Zij is al sinds de start van de stedenband de contactpersoon in Olomouc voor Veenendaal en een fan van ons koningshuis. Zij weet er meer van af dan velen van ons! Zij was reuze verheugd en zal die dag met haar man de festiviteiten in Veenendaal bijwonen.

Bezoek CLV

Opnieuw is een bus met leerlingen van het CLV op bezoek geweest in Olomouc. Jaarlijks vindt er over en weer een werkprogramma plaats tussen het CLV en het Slowanski Lyceum.

In april 2012 komen er ook weer leerlingen vanuit Olomouc naar Veenendaal.

Lesgeven aan de Palacky universiteit

In maart jl. heeft de heer Willem Lenderink, oud-directeur van Stichting de Vaart, een aantal colleges gegeven aan studenten Nederlands aan de Palacky universiteit. Zijn verslag kunt u elders op deze site lezen. Hij doet hiermee hetzelfde als de heer Gerard Hörchner die al diverse malen colleges voor deze studenten heeft verzorgd!