Nieuws van 31-07-18

Thema:

Jongeren Uitwisselingen
Katarina Maixnerova, AliaksandraSheleh en Gabriela Vrzalova

Studenten uit Olomouc lopen stage in Veenendaal

Ook dit jaar loopt een drietal studenten uit Olomouc 3 maanden stage in Veenendaal. De stage is in het kader van hun studie Nederlandse taal aan de Palacky Universiteit van Olomouc.

De studenten zijn afgelopen week hun stage gestart in de bibliotheek, bij de gemeente (Stichting Winkelstad Veenendaal) en bij IW4. Katarina Maixnerova is zelfs voor een 2e stage bij IW4 in Veenendaal omdat de eerste keer erg goed is bevallen. Aliaksandra Sheleh en Gabriela Vrzalova zullen de komende periode bij respectievelijk de bibliotheek en de gemeente hun tijd doorbrengen.

De studenten hebben er erg veel zin in en deelden hun eerste positieve indrukken met de bestuursleden van Stichting Stedenband Veenendaal al na hun eerste werkweek. Ook werd dat weekend al een fietstocht in Veenendaal en omgeving gemaakt. Jos Schilte: “Het is mooi om te zien dat aan het einde van zo’n stageperiode de stagiaires over het algemeen erg goed meedraaien op zowel de stageplek als in de Veenendaalse samenleving. Ze gaan straks met een mooie Nederlandse ervaring weer terug naar Tsjechië en hebben echt een voorsprong op medestudenten als gevolg van hun verblijf in Nederland.”

Aan het eind van de stageperiode leveren ze de fietsen weer in bij Fietswereld in De Ellekoot