Nieuws van 30-06-14

Thema:

Sport Uitwisselingen

Politici namen deel aan halve marathon

Op uitnodiging van de gemeente Olomouc, partnerstad van Veenendaal, deden er drie Veenendalers in juni 2014 mee aan de halve marathon in Olomouc.

Toevallig zijn de drie sportievelingen alle drie politici:

Coby van den Heuvel is raadslid voor D66, Coen Dijkers was voorzitter van Groen Links en Albert Doelwijt is de fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid.

Zij gingen de uitdaging aan om in juni 2014 mee te doen aan deze marathon. In november 2013 deed de Stichting Stedenband een oproep in de krant met de vraag aan Veenendalers om mee te doen.

Deze drie sportieve politici meldden zich. Er zijn deelnemers uit vele landen, binnen en buiten Europa.

Na hun deelname wordt het volgende persbericht verstuurd:

Politici lopen halve marathon in Olomouc

Op 21 juni vond de Mattoni Semi-Marathon in Olomouc plaats. Op uitnodiging heeft een drietal politici (Albert Doelwijt (PvdA), Coby van den Heuvel (D66) en Coen Dijkers (GroenLinks) hieraan deelgenomen en genoten van een zeer professioneel georganiseerde en sfeerrijke wedstrijd in de mooie en historische omgeving van Olmouc. Ook het programma om de wedstrijd heen bood mogelijkheid om kennis te maken met de andere deelnemers van partnersteden uit Olomouc zoals Zwitserland, Italie, Frankrijk, Slowakije en Polen en wat van de omgeving en Olomouc te kunnen zien.

De stedenband met Olomouc in Tsjechie bestaat inmiddels 21 jaar. Vorig jaar werd het 20-jarig bestaand gevierd en werd er een bezoek gebracht door een grote delegatie vanuit Veenendaal. Zowel een aantal raadsleden, het Veens bedrijfsleven en vertegenwoordigers van een aantal instellingen waren hierbij aanwezig.

Ali Groebe van het Platform Stedenband Olomouc: “Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. Dit jaar is de eerste keer dat er ook daadwerkelijk Veenendalers hebben meegedaan aan deze wedstrijd. Hopelijk wordt dit een jaarlijks fenomeen. Als er belangstelling is voor een volgende uitwisseling, zowel op sportief of op ander gebied, dan horen we dit graag. Neemt u dan aub contact op. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!”