Nieuws van 28-02-17

Thema:

Cultuur Uitwisselingen

Optreden van Escalate in Olomouc

Escalate is een coverband, bestaande uit 10 leden en is ‘opgericht’ op 14 februari 2015. In februari 2017 heeft Escalate in Olomouc enkele optredens mogen verzorgen. Onder leiding van Boaz Hol zijn afspraken gemaakt met de Stichting Stedenband, de gemeente Veenendaal, de gemeente Olomouc en Blue Apple (de werkelijk fantastische band uit Olomouc). Ten slotte heeft Escalate vervolgens veel geoefend om in Olomouc en Brno twee geweldige optredens neer te zetten.

Hierna een samenvatting van hun verslag van de reis.

Op zondag 12 februari 2017 vertrok Escalate in alle vroegte richting Olomouc en vanwege de rustige (en schone) wegen in Duitsland en Tsjechië, bereikten we Olomouc rond een uurtje of 17:00.

Op maandag 13 februari werden we verwacht op het gemeentehuis van Olomouc. Daar aangekomen werden we allereerst verwelkomd door David Jirsa, de tenorsaxofonist van Blue Apple. Vervolgens werden we ontvangen door Soňa Horká. Daarna bezochten we alvast Jazz Tibet Club voor een korte inspectie. Vanaf 20:00 uur zou Blue Apple een uur optreden om vervolgens afgelost te worden door Escalate. We hebben gezamenlijk een uur lang onwijs genoten van de jazzkunsten van deze prachtige band, die zichzelf steevast amateurs blijven noemen. Na een uurtje was het de beurt aan Escalate. Het door ons gespeelde repertoire werd meer dan goed ontvangen door het Tsjechische publiek.

Op de derde dag van de Tsjechiëtour werden we om 09:30 uur wederom bij het gemeentehuis verwacht, alwaar we een ontmoeting hadden met Antonín Staněk, de burgemeester van Olomouc.

Samen met Blue Apple vertrokken we ’s middags naar Brno voor ons volgende optreden. Hier zetten we een fantastisch optreden neer en konden we vol tevredenheid terugkijken op onze Tsjechiëtour.

Met name door een fantastische organisatie is deze reis verheven tot een memorabele status. Dit slotwoord is dan ook de juiste plek om enkele woorden van dank uit te spreken. Dank richting de gemeente Veenendaal en in het bijzonder Stichting Stedenband Veenendaal – Olomouc, die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Dank ook richting de Tsjechische autoriteiten in Olomouc en mevrouw Horká in het bijzonder, die ons meer dan hartelijk hebben ontvangen in hun prachtige stad.