Leden Flora uit Olomouc brengen bezoek aan Van Ginkel

Eind april 2017 arriveert een groep van 13 mensen van Flora uit Olomouc. Flora beheert een aantal unieke historische parken, vier beurshallen, kassen, een botanische tuin en een rosarium. Het complex ligt in het hart van Olomouc en biedt mogelijkheden voor handelsbeurzen en tentoonstellingen, evenals zakelijke en sociale evenementen het hele jaar door.

Flora verhuurt gebouwen, inclusief faciliteiten en uitrusting – zowel binnen als buiten – en biedt advies, voorbereiding van tentoonstellingen en bijbehorende evenementen, bloemendecoraties en -arrangementen, evenals rondleidingen door de botanische tuin, het rosarium en de kassen.

Door een eerder contact hadden ze al gehoord over de activiteiten van het Veenendaalse hoveniersbedrijf Van Ginkel en nu waren ze in de gelegenheid om verder kennis te maken en geïnformeerd te worden over de vele activiteiten van Van Ginkel.

Na de ontvangst in de kantine kregen ze uitgebreide informatie over de werkzaamheden van het bedrijf door Wim van Ginkel zelf. Vooral de beelden van de aangelegde tuinen, parken, groene daken en dergelijke spraken tot de verbeelding. Zeer onder de indruk van alles wat er bij Van Ginkel gebeurt werd er nagepraat en werd de interesse in de mogelijkheden voor samenwerking uitgesproken.

Met een uitnodiging aan Van Ginkel om naar Olomouc te komen tijden de Flora-tentoonstelling daar en de mogelijkheden van samenwerking dan verder te bespreken werd het bezoek afgesloten.