Nieuws van 24-10-16

Thema:

Jongeren Uitwisselingen

Jouw Veenendaal bezoekt Olomouc

Van 17 t/m 21 oktober 2016 heeft JouwVeenendaal – belangenorganisatie voor jongeren in Veenendaal – een bezoek gebracht aan Olomouc. JouwVeenendaal is sinds ongeveer een jaar betrokken bij de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc. Het bezoek stond met name in het teken van de ontmoeting met de jongerenraad van Olomouc (MZDM).

De eerste dag was georganiseerd door de MZDM en werden presentaties gegeven door zowel MZDM en JouwVeenendaal om kennis uit te wisselen over de organisaties en werkwijzes. Ook was er tijd voor een informeel samenzijn. De internationale afdeling van de gemeente Olomouc – verantwoordelijk voor o.a. de diverse stedenbanden – organiseerde de tweede dag behalve een bezoek aan de faculteit Nederlands van de Palacky Universiteit ook een ontmoeting met de loco-burgemeester en een bezoek aan het Sluňakov Olomouc Centrum voor Ecologische Activiteiten.

“Het werkbezoek aan Olomouc is in onze ogen zeer nuttig geweest voor het contact en de samenwerking met het MZDM, maar ook met de gemeente Olomouc en de  universiteit.” aldus Daniel van Binsbergen, voorzitter van JouwVeenendaal.