Nieuws van 30-06-18

Thema:

Sport Uitwisselingen
Bé Hoving en Hans van Drunen

Halve Marathon in Olomouc

23 juni jl vond de jaarlijkse Mattoni Halve Marathon plaats in Olomouc. Vanuit Veenendaal name Bé Hoving en Hans van Drunen hieraan deel en zij noteerden mooie tijden!

Al direct na aankomst in Olomouc werden de loopschoenen aangetrokken voor een rondje in het park. Hierna was het tijd om de andere atleten van de stedenbanden van Olomouc te ontmoeten, gevolgd door een welkom van burgemeester Antonín Staněk. Het weekend stond verder in het teken van hartelijke ontmoetingen en rondleidingen door de oude binnenstad met prachtige gebouwen. Zaterdagavond stond de Mattoni Halve Marathon op het programma: 18 graden maar wel veel wind. 7000 deelnemers en heel veel toeschouwers, hardlopers op een parcours door de stad met tramrails en kinderkopjes. Bé en Hans finishten in mooie tijden van respectievelijk 1.32 (9e in categorie) en 1.34 maar hadden tegelijkertijd het gevoel dat ze een hele marathon hadden gelopen. Zondag stond er nog een excursie op het programma, waarna afscheid werd genomen van o.a. Soña Horka van de gemeente Olomouc. Alle lopers namen afscheid van elkaar na een laatste looprondje in de omgeving van het hotel.
Hans van Drunen: “Het was een mooi weekend in Olomouc, met een perfect georganiseerde marathon. Ook heel leuk om zoveel lopers uit andere landen te ontmoeten en leren kennen. Verder is Olomouc een prachtige stad met veel mooie, historische gebouwen, een bezoek waard!”

Bé Hoving en Hans van Drunen