Nieuws van 30-04-13

Thema:

Jongeren Uitwisselingen

CLV verslag uitwisseling Olomouc 2013

Het Christelijk Lyceum verzorgt in het kader van de zogenoemde ‘internationalisering’ een uitwisseling voor vwo 4-leerlingen met verschillende scholen in het buitenland. Daar horen ook twee middelbare scholen bij in Olomouc, Tsjechië.

In Olomouc zijn de 4-vwo-leerlingen een week te gast in een gezin. Ook maken ze een deel van de schoolweek mee op de Tsjechische partnerschool. Bovendien bezoeken ze tal van Tsjechische bezienswaardigheden, vaak van educatieve aard.

Later in het jaar komen leerlingen en docenten vanuit Olomouc een week naar het CLV. Zij logeren dan omgekeerd bij Nederlandse gezinnen en draaien een deel van de week op school mee. De internationalisering is dus een echte uitwisseling.

Een week te gast zijn binnen een Tsjechisch gezin is voor veel leerlingen een uitdaging, die meestal heel goed bevalt, maar soms ook niet. Ook kennismaken met een Tsjechische school is voor Nederlandse leerlingen een hele nieuwe ervaring. Om deze ervaring te verdiepen werken de CLV- leerlingen samen met hun Tsjechische partner op school aan een opdracht over de leefwereld van hen beiden. De resultaten van deze gezamenlijke opdracht worden aan de andere 4-vwo-leerlingen gepresenteerd.

Leerlingen kijken over het algemeen met veel plezier terug op deze schoolactiviteit.