Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc

Stichting Stedenband Veenendaal - Olomouc bevordert de samenwerking tussen personen en organisaties van beide steden.

Kunst in Olomouc

Veenendaalse kunstenaar in Olomouc
In de maand juni 2012 is er in galerie Caesar in onze partnerstad Olomouc een kunstexpositie te zien van kunstenaars uit de meeste steden waarmee Olomouc een stedenband heeft.
Vanuit Veenendaal was Joyce Kremer van KremerArt uitgekozen om haar werk op deze internationale expositie te tonen.
Joyce was samen met de andere 6 kunstenaars uitgenodigd om de officiële opening bij te wonen. Na een hartelijke ontvangst en kennismaking was er een receptie waarbij de loco burgemeester Jan Holpuch de kunstenaars welkom heette in de stad, door Lonely Planet’s tourgids uitverkozen als “Verborgen Parel”!
Op de dag van de opening hebben de gasten een rondleiding gekregen door het historische raadhuis en hebben een museum bezocht.
Bij de opening van de tentoonstelling waren, ondanks de stromende regen, vele bezoekers en gasten aanwezig.
Ook de dag erna was er nog een programma, een bezoek aan de in renaissance-stijl herstelde bloementuin “Libosad”, maar ook werd het in Barok/Rococo stijl gedecoreerde en gemeubileerde kasteel in Kromeriz aangedaan. Hier zijn ook schilderijen te zien van Italiaanse, Vlaamse, Nederlandse en Duitse meesters.
Het bezoek bood veel gelegenheid om met de andere kunstenaars te praten en allen waren onder de indruk van de gastvrijheid van de organiserende stad Olomouc.
Moe maar een indrukwekkende ervaring rijker is Joyce uit Olomouc naar Veenendaal teruggekeerd, trots dat ze Veenendaal in zo’n historische stad op cultureel gebied heeft mogen representeren.

Joyce Kremer van KremerArt in Olomouc

De opening van de tentoonstelling